התקשרו אלינו
0778-110-880‎ | 0544-502-302
טיולי ג'יפים - מאסטר טריפ
  • עמוד הבית
    • מועדון הטריפ
    • אודות
  • הטיולים הקרובים
  • יעדים
  • סוגי טיולים
    • טיולי שטח
    • טיולי ג'יפים בחו"ל ובארץ
    • טיולי ג'יפים בצפון
    • טיולי ג'יפים בדרום
    • טיולי ג'יפים בחו"ל
    • רומניה
    • טיולי ג'יפים במרכז
  • הדרכות נהיגת שטח
    • הדרכת נהיגת שטח טרשי
    • הדרכת נהיגת שטח אישית
    • הדרכת נהיגת דיונות
    • הדרכת חילוץ רכבים
    • הדרכת נהיגת שטח – איך זכיתי …
      • הדרכת נהיגת שטח – למדנו לנהוג כמו מקצוענים
      • מסע חוצה ישראל – אנחנו מסרבים "להתעורר"
  • חוויות מטיילים
    • מתכוני שטח
    • יומני מסע
      • מסע חיי – המסע של ענבל לגאורגיה
  • גלריית תמונות
    • תמונות
    • וידאו
  • בלוג
  • צור קשר
  • חיפוש באתר

מתכוני שטח

עמוד הבית / מתכוני שטח

בטיולי שטח אוכלים כמו מקצוענים

קדרת פויקה היא אחת ההמצאות הגדולות להשלמת טיול בשטח. אחרי שגמעתם נופי מדבר קסומים והעיניים שבעו מהעוצמות של הטבע, הגיע תורה של הבטן "לדבר"…

מה יותר מושלם מלסיים יום של טיול , מסביב למדורה שמקבלת אליה סיר פויקה מפנק עמוס בכל טוב , והופכת אותו לארוחת מלכים בשטח ?

מה זו "פויקה", ומה היא יודעת לעשות ?

פויקה היא קדרת ברזל עגולה עתירת מוניטין מקורה באפריקה, היא בעלת 3 רגליים ונועדה לשימוש בגחלים. הייחוד של קדירת הפויקה בכך שהיא מפזרת את החום באופן שווה על פני כל מעטפת הסיר. התוצאה בישול איטי ואיכותי.

הפויקה מגיעה במגוון רחב של גדלים וקלה לתפעול.

כל מה שחסר עכשיו הוא רשימת מתכוני שטח קלים וטעימים ולאחל לכם בתאבון  מכל צוות מאסטר טריפ

מתכוני שטח – מה מכינים בפויקה?

פויקה בשר

מתכוני שטח - מאסטר טריפ

פויקה בשר – מתכוני שטח | מאסטר טריפ

להכין לפני:

6 כרעי עוף, מחולקות
3 בצלים, חתוכים לקוביות
1 ראש שום, מפורק לשיניים קלופות
3-1 פלפלי צ'ילי (אם אתם אוהבים חריף אפשר להמיר בפלפל חריף) , חתוכים
5 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 בטטות גדולות, חתוכות לרבעים
1 דלורית בינונית, חתוכה לקוביות בינוניות
1 חבילה פטריות שמפיניון
100 גר' צנוברים (או 100 גר' שקדים מולבנים)
1 צרור פטרוזליה טרייה, להגשה
לרוטב הבישול:
3/4 כוס סילאן או דבש
1 ענף רוזמרין
2 כוסות יין אדום
1/4 כוס טריאקי
1/4 כוס סויה בהירה
1/2 כוס שמן רגיל
מלח , פלפל

אופן ההכנה:

משמנים את הפויקה היטב. מוסיפים את הבצל, השום ופלפלי הצ'ילי החתוכים, ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.

מוסיפים את כל יתר חומרי הפויקה (למעט הצנוברים והפטרוזליה), כולל חומרי הרוטב.
ממלאים מים עד לגובה של 3/4  מגובה התבשיל ומערבבים היטב, אך בעדינות.

מניחים את הפויקה על גחלים לוחשות למשך שעתיים-שעתיים וחצי. מערבבים מדי פעם ומקפידים שמפלס המים לא ירד מתחת לכ-1/5 מגובה התבשיל.

איך תדעו שהקדרה מוכנה? כשהגזר מוכן גם הפויקה מוכן.

מוסיפים את הצנוברים ב-10 הדקות האחרונות ולא מערבבים. מגישים על צלחת ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה.

מגוונים: אפשר במקום תפוחי אדמה לשים אורז בתוך שקית קוקי מחוררת. מניחים את השקית במרכז התבשיל, בחלקו התחתון של הפויקה, ומקפידים שלא תיגע בדפנות הסיר. (יוצא מעדן )

פויקה עוף פשוט וטעים

מתכוני שטח - מאסטר טריפ

פויקה עוף פשוט וטעים – מתכוני שטח | מאסטר טריפ

להכין לפני:

6 כרעי עוף, מחולקות
3 בצלים, חתוכים לקוביות
1 ראש שום, מפורק לשיניים קלופות
3-1 פלפלי צ'ילי (אם אתם אוהבים חריף אפשר להמיר בפלפל חריף) , חתוכים
5 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 בטטות גדולות, חתוכות לרבעים
1 דלורית בינונית, חתוכה לקוביות בינוניות
1 חבילה פטריות שמפיניון
100 גר' צנוברים (או 100 גר' שקדים מולבנים)
1 צרור פטרוזליה טרייה, להגשה
לרוטב הבישול:
3/4 כוס סילאן או דבש
1 ענף רוזמרין
2 כוסות יין אדום
1/4 כוס טריאקי
1/4 כוס סויה בהירה
1/2 כוס שמן רגיל
מלח , פלפל

אופן ההכנה:

משמנים את הפויקה היטב. מוסיפים את הבצל, השום ופלפלי הצ'ילי החתוכים, ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.

מוסיפים את כל יתר חומרי הפויקה (למעט הצנוברים והפטרוזליה), כולל חומרי הרוטב.
ממלאים מים עד לגובה של 3/4  מגובה התבשיל ומערבבים היטב, אך בעדינות.

מניחים את הפויקה על גחלים לוחשות למשך שעתיים-שעתיים וחצי. מערבבים מדי פעם ומקפידים שמפלס המים לא ירד מתחת לכ-1/5 מגובה התבשיל.

איך תדעו שהקדרה מוכנה? כשהגזר מוכן גם הפויקה מוכן.

מוסיפים את הצנוברים ב-10 הדקות האחרונות ולא מערבבים. מגישים על צלחת ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה.

מגוונים: אפשר במקום תפוחי אדמה לשים אורז בתוך שקית קוקי מחוררת. מניחים את השקית במרכז התבשיל, בחלקו התחתון של הפויקה, ומקפידים שלא תיגע בדפנות הסיר. (יוצא מעדן )

פויקה אוסובוקו טלה בבירה

מתכוני שטח - מאסטר טריפ

פויקה אוסובוקו טלה בבירה – מתכוני שטח | מאסטר טריפ

מרכיבים:

2 ק"ג חלקי אוסובוקו טלה בשלמותם (8 חלקים, לבקש מהקצב שלא יפרוס)
1.5 ליטר בירה
4 כפות סילאן
1 כוכב אניס
4 יחידות ציפורן
2 כפות ג'ינג'ר מגורר
2 תפוחי אדמה
2 גזרים גדולים
2 בצלים גדולים
3 גבעולי סלרי נקיים מעלים
1 ראש שום
3 שורש פטרוזיליה
2 כפות טרגון טרי קצוץ
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל
מעט קמח

אופן ההכנה:

מקמחים את נתחי הבשר, מטגנים להשחמה קלה ומניחים בצד.
חותכים את הבצל, תפוח האדמה, גזר, סלרי, שורש הפטרוזיליה והשום לחתיכות בינוניות
מטגנים בסיר עבה יחד עם הג'ינג'ר ושאר התבלינים עד להשחמה.
מוסיפים את הסילאן ולאחר מכן את הבשר ומערבבים היטב.
שופכים את הבירה לסיר, מביאים לרתיחה ולאחר רתיחה מכסים ומניחים על אש קטנה לבישול של כ-שעתיים וחצי עד שלוש שעות.

לחמניות בסיר פויקה

פויקה-בשטח-עם-מאסטר-טריפ-01

לחמניות בסיר פויקה – מתכוני שטח | מאסטר טריפ

משך ההכנה והאפייה: כשעתיים

מצרכים (הכמות מספיקה ל – 5  לחמניות גדולות):

4 כוסות קמח רגיל
1/4 1 כוסות מים
1/2 1 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס שמן זית
ממרחים לפי הטעם

פרודוקטיביות בשטח:

בזמן שהבצק תופח יש לכם זמן להבעיר את האש

הכנה:

  1. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים ומשהים כ-10 דקות לתסיסה. בינתיים, שופכים לתוך קערה את הקמח, המלח והסוכר ומתחילים לערבב בעזרת הידיים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את תערובת השמרים והמים, ולאחר מכן את שאר המים באופן איטי.
  2. לשים היטב במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש, אך לא דביק. את הבצק מגלגלים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה, עד שהוא תופח ומכפיל את נפחו.
  3. לאחר כשעה, פותחים את הניילון הנצמד, מוציאים בעזרת טפיחות קלות את האוויר מהבצק ולשים עוד מספר דקות. מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים בגודלם, ומגלגלים כל חלק לכדור, קטן במעט מכדור טניס.
  4. שופכים את שמן הזית לקערה, ומגלגלים בתוכה את כדורי הבצק כך שיהיו מכוסים היטב בשמן מכל הצדדים. את כדורי הבצק מניחים בתוך הפויקה, צמודים זה לזה, סוגרים את המכסה ומשהים 30 דקות כדי שהבצק יתפח שוב.
  5. במקביל, מדליקים מדורה בינונית. כאשר האש נחלשת ונותרות גחלים לוחשות חזקות ומעט להבות, מניחים בתוך המדורה את הפויקה (רצוי להכין מעמד מאבנים, שעליו אפשר יהיה להניח את הסיר), ומניחים על המכסה כמה גחלים לוחשות.
  6. אופים במכסה סגור 25-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. כדאי לבדוק במהלך ההכנה את מצב הלחמניות, כדי שלא יישרפו. מסירים את הסיר מהאש, פותחים בזהירות (זהירות האדים חמים מאוד) ומוציאים את הלחמניות.
  7.  ממתינים שהלחמניות יתקררו, חותכים את חלקן התחתון שנשרף בדרך כלל, חוצים אותן ומורחים את הממרח האהוב.

כלים וציוד:

עצים למדורה, סיר פויקה במידה 3, קערה, כוס למדידה, סכין לחיתוך, ניילון נצמד

טיפ מנצח לפויקה

בזמן הכנת הפויקה נוצר חום גבוה מאוד בתוך הסיר. יש תמיד להוריד את המכסה כאשר הראש אינו מעל הפויקה, ולזכור ששימוש בחומרים כמו שמן יכול להיות דליק – ובמקום פויקה טעים התבשיל יהפך לפחם..

נשמח להתכבד בלייק שלך:

גם הניוזלטר שלנו חולה שטח!

רוצים לדעת ראשונים על הטיולים הקרובים? להתעדכן בתמונות וחוויות מעולם ה-4x4? הזינו את המייל ואתם ברשימה. אל תדאגו, אנחנו לא מפציצים את המייל :)

האימייל שלך

טיולי הג'יפים שלנו:

טיולי ג'יפים
טיולי ג'יפים בצפון
טיולי ג'יפים בדרום
טיולי ג'יפים במרכז
טיולי שטח
טיולי ג'יפים בחו"ל
טיול ג'יפים במרוקו
טיול ג'יפים לגאורגיה
הטיולים שלנו
ארכיון
icon-facebook icon-youtube insta google-plus

© כל הזכויות שמורות למאסטר טריפ 2015 | אין להעתיק שום חומר מהאתר ללא אישור מפורש

- Theme by Kriesi
Scroll to top