טיפ מנצח לפויקה
בזמן הכנת הפויקה נוצר חום גבוה מאוד בתוך הסיר. יש תמיד להוריד את המכסה כאשר הראש אינו מעל הפויקה, ולזכור ששימוש בחומרים כמו שמן יכול להיות דליק – ובמקום פויקה טעים התבשיל יהפך לפחם..
קדרת פויקה היא אחת ההמצאות הגדולות להשלמת טיול בשטח. אחרי שגמעתם נופי מדבר קסומים והעיניים שבעו מהעוצמות של הטבע, הגיע תורה של הבטן "לדבר"…
מה יותר מושלם מלסיים יום של טיול , מסביב למדורה שמקבלת אליה סיר פויקה מפנק עמוס בכל טוב , והופכת אותו לארוחת מלכים בשטח ?
פויקה היא קדרת ברזל עגולה עתירת מוניטין מקורה באפריקה, היא בעלת 3 רגליים ונועדה לשימוש בגחלים. הייחוד של קדירת הפויקה בכך שהיא מפזרת את החום באופן שווה על פני כל מעטפת הסיר. התוצאה בישול איטי ואיכותי.
הפויקה מגיעה במגוון רחב של גדלים וקלה לתפעול.
כל מה שחסר עכשיו הוא רשימת מתכוני שטח קלים וטעימים ולאחל לכם בתאבון מכל צוות מאסטר טריפ
מתכוני שטח – מה מכינים בפויקה?
פויקה בשר
6 כרעי עוף, מחולקות
3 בצלים, חתוכים לקוביות
1 ראש שום, מפורק לשיניים קלופות
3-1 פלפלי צ'ילי (אם אתם אוהבים חריף אפשר להמיר בפלפל חריף) , חתוכים
5 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 בטטות גדולות, חתוכות לרבעים
1 דלורית בינונית, חתוכה לקוביות בינוניות
1 חבילה פטריות שמפיניון
100 גר' צנוברים (או 100 גר' שקדים מולבנים)
1 צרור פטרוזליה טרייה, להגשה
לרוטב הבישול:
3/4 כוס סילאן או דבש
1 ענף רוזמרין
2 כוסות יין אדום
1/4 כוס טריאקי
1/4 כוס סויה בהירה
1/2 כוס שמן רגיל
מלח , פלפל
משמנים את הפויקה היטב. מוסיפים את הבצל, השום ופלפלי הצ'ילי החתוכים, ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.
מוסיפים את כל יתר חומרי הפויקה (למעט הצנוברים והפטרוזליה), כולל חומרי הרוטב.
ממלאים מים עד לגובה של 3/4 מגובה התבשיל ומערבבים היטב, אך בעדינות.
מניחים את הפויקה על גחלים לוחשות למשך שעתיים-שעתיים וחצי. מערבבים מדי פעם ומקפידים שמפלס המים לא ירד מתחת לכ-1/5 מגובה התבשיל.
איך תדעו שהקדרה מוכנה? כשהגזר מוכן גם הפויקה מוכן.
מוסיפים את הצנוברים ב-10 הדקות האחרונות ולא מערבבים. מגישים על צלחת ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה.
מגוונים: אפשר במקום תפוחי אדמה לשים אורז בתוך שקית קוקי מחוררת. מניחים את השקית במרכז התבשיל, בחלקו התחתון של הפויקה, ומקפידים שלא תיגע בדפנות הסיר. (יוצא מעדן )
פויקה עוף פשוט וטעים
6 כרעי עוף, מחולקות
3 בצלים, חתוכים לקוביות
1 ראש שום, מפורק לשיניים קלופות
3-1 פלפלי צ'ילי (אם אתם אוהבים חריף אפשר להמיר בפלפל חריף) , חתוכים
5 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 בטטות גדולות, חתוכות לרבעים
1 דלורית בינונית, חתוכה לקוביות בינוניות
1 חבילה פטריות שמפיניון
100 גר' צנוברים (או 100 גר' שקדים מולבנים)
1 צרור פטרוזליה טרייה, להגשה
לרוטב הבישול:
3/4 כוס סילאן או דבש
1 ענף רוזמרין
2 כוסות יין אדום
1/4 כוס טריאקי
1/4 כוס סויה בהירה
1/2 כוס שמן רגיל
מלח , פלפל
משמנים את הפויקה היטב. מוסיפים את הבצל, השום ופלפלי הצ'ילי החתוכים, ומאדים עד שהבצל נעשה שקוף.
מוסיפים את כל יתר חומרי הפויקה (למעט הצנוברים והפטרוזליה), כולל חומרי הרוטב.
ממלאים מים עד לגובה של 3/4 מגובה התבשיל ומערבבים היטב, אך בעדינות.
מניחים את הפויקה על גחלים לוחשות למשך שעתיים-שעתיים וחצי. מערבבים מדי פעם ומקפידים שמפלס המים לא ירד מתחת לכ-1/5 מגובה התבשיל.
איך תדעו שהקדרה מוכנה? כשהגזר מוכן גם הפויקה מוכן.
מוסיפים את הצנוברים ב-10 הדקות האחרונות ולא מערבבים. מגישים על צלחת ומפזרים מעל פטרוזיליה טרייה קצוצה.
מגוונים: אפשר במקום תפוחי אדמה לשים אורז בתוך שקית קוקי מחוררת. מניחים את השקית במרכז התבשיל, בחלקו התחתון של הפויקה, ומקפידים שלא תיגע בדפנות הסיר. (יוצא מעדן )
פויקה אוסובוקו טלה בבירה
2 ק"ג חלקי אוסובוקו טלה בשלמותם (8 חלקים, לבקש מהקצב שלא יפרוס)
1.5 ליטר בירה
4 כפות סילאן
1 כוכב אניס
4 יחידות ציפורן
2 כפות ג'ינג'ר מגורר
2 תפוחי אדמה
2 גזרים גדולים
2 בצלים גדולים
3 גבעולי סלרי נקיים מעלים
1 ראש שום
3 שורש פטרוזיליה
2 כפות טרגון טרי קצוץ
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל
מעט קמח
מקמחים את נתחי הבשר, מטגנים להשחמה קלה ומניחים בצד.
חותכים את הבצל, תפוח האדמה, גזר, סלרי, שורש הפטרוזיליה והשום לחתיכות בינוניות
מטגנים בסיר עבה יחד עם הג'ינג'ר ושאר התבלינים עד להשחמה.
מוסיפים את הסילאן ולאחר מכן את הבשר ומערבבים היטב.
שופכים את הבירה לסיר, מביאים לרתיחה ולאחר רתיחה מכסים ומניחים על אש קטנה לבישול של כ-שעתיים וחצי עד שלוש שעות.
לחמניות בסיר פויקה
4 כוסות קמח רגיל
1/4 1 כוסות מים
1/2 1 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס שמן זית
ממרחים לפי הטעם
בזמן שהבצק תופח יש לכם זמן להבעיר את האש
עצים למדורה, סיר פויקה במידה 3, קערה, כוס למדידה, סכין לחיתוך, ניילון נצמד
בזמן הכנת הפויקה נוצר חום גבוה מאוד בתוך הסיר. יש תמיד להוריד את המכסה כאשר הראש אינו מעל הפויקה, ולזכור ששימוש בחומרים כמו שמן יכול להיות דליק – ובמקום פויקה טעים התבשיל יהפך לפחם..