הממתק הלאומי – צ‘וּרצ’חֶלָה מתכון

צורצחלה בשוק בגאורגיה

צ'ורצ'חלה הוא ממתק מסורתי שנאכל כקינוח מאיין "נקניק אגוזים".  כשקיבלנו "מתנה" כמה שרשראות של הצ׳ורצ׳חלה כמזכרת מטיול ג'יפים בגאורגיה, טעמנו ולמדנו להתאהב בהן ומאז השרשראות אורחות של כבוד אצלנו. מקור הצ'ורצ'חלה הוא בקווקז הגאורגי.  צ'ורצ'חלה עשוי מאגוזי מלך (ולעתים מאגוזים אחרים, שקדים או צימוקים), השזורים אחד לשני בחוט (בעזרת חוט ומחט), שנטבלים ברפרפת ענבים מתוקים, ונתלים לייבוש (כמו כביסה). מראה הצ'ורצ'חלה שנוצר דומה לנקניקיה. ממתק הצ׳ורצ׳חלה קיים בגאורגיה מאות שנים ונמכר כמעט בכל מקום במדינה ותוכלו למצוא אותו במגוון "צבעים".

מצרכים להכנת מתכון ביתי 

ליטר מיץ ענבים טהור (אפשר תירוש או כל מיץ ענבים קנוי אחר, בתנאי שהוא 100% מיץ טבעי אפשר ומומלץ לסחוט ענבים טריים (כהים) ולסנן לנוזל צלול

3  כפות סוכר חום או סוכר ענבים

כוס קמח לבן או מלא אפשר חצי חצי

כפית קורנפלור

500  גרם אגוזי מלך חתוכים לרבעים

כלים

חוט ומחט, מקום לתליה, או תבנית גדולה

אופן ההכנה :

כאן המקום שלך להחליט אם להיות "מסורתית" ולהשחיל אגוזים בעזרת חוט ומחט, או ללכת על הגירסה החדשנית ולהכין יציקה אחת בתבנית ואז לחלק לחטיפים. האפשרות הראשונה מושקעת יותר, והשנייה פשוטה ובכל אופן מה שחשוב הוא הטעם ובשתי הדרכים תוצאות הטעם זהה.

עבור האפשרות הראשונה, השחילו חוט במחט (חוט באורך 60-70 ס"מ), רצוי עבה, וצרו קשר בקצה. שברו האגוזים (עם האצבעות) לרבעים והחדירו את המחט באמצע בעדינות רבה זה חשוב בכדי לא לפורר את האגוז. השחילו את האגוזים עד שאורכם יגיע לכ-25-30 ס"מ. הניחו בצד והמשיכו עד תום האגוזים. לאחר שתפרתם את כל האגוזים והם מוכנים לטבילה, אפשר להתחיל להכין את הציפוי.

ערבבו הקמח, הקורנפלור והסוכר עם מעט מהמיץ ענבים וערבבו היטב לעיסה סמיכה נטולת גושים. הוסיפו את יתר המיץ עד לנוזל אחיד וחלק. חממו באש בינונית עד לרתיחה עדינה ועכשיו על הדרך "חדר כושר" בחשו בלי הפסקה עד לקבלת מרקם סמיך ודביק. כשהסמיך המשיכו לבחוש היטב והנמיכו את האש לנמוכה לעוד כ-5 דקות. מיד אחר כך ניתן לטבול את חוטי האגוזים ברוטב, לתלות ולהניח ליבוש. מומלץ לחשוב מראש היכן אתם עומדים לתלות את הצ'ורצ'חלות, וכמו כן לקחת בחשבון שהן יכולות לטפטף ולהוריד את מלאי הצפוי המיותר שיש להן וכמובן אל תשכחו את זמן יבוש.
שידרוג : אם לא בא לכם לזרוק את הרוטב שנותר בסיר, הוסיפו אליו עוד אגוזים (אפשר גם צימוקים, צנוברים, שקדים וכל מה שאתם אוהבים) בחשו היטב וצקו לתבנית. קררו ויבשו לכמה ימים. אז יש לחתוך לחתיכות קטנות והרווחתם עוד חטיפי אנרגיה משובחים.

טיולי ג'יפים בגרוזיה

אחרי שהצ'ורצ'חלות מתקררות ומתייבשות (ניתן ליבש בטמפ' החדר) הן מתחילות לקבל את הצבע החום הידוע שלהן. ועכשיו שיעור בסבלנות הייבוש לוקח כמה ימים ויש כאלה שמיבשים שבועות ואף חודשים. ככל שהייבוש יהיה ארוך יותר, כך טעמם וצבעם הופך עמוק ומרקמם פחות לח ורך. ניתן לעשות ציפוי שונה לאגוזים, שכבה אחת של ציפוי (שעדין ניתן לראות את האגוזים) או כמה שכבות, אז האפשרות הזו תוכלו לעשות כך : לאחר הטבילה הראשונה, תלו, הניחו להתקרר לכמה דקות וטבלו פעם נוספת לציפוי עבה יותר.

לאחר הייבוש, כשהן עדין קצת רכות אבל כבר לא דביקות ולחות מידי, ניתן לפרוס לחתיכות אלכסוניות כדי שקו האגוזים יראה יפה יותר.

ומילה על תהליך ההכנה ללא התפירה: משהסמיך הרוטב, שפכו את האגוזים לסיר וערבבו היטב. צקו הכל לתבנית, קררו ויבשו היטב. חתכו לריבועים קטנים והגישו עם אבקת סוכר.
זהירות זה ממכר !

בתאבון.

לפרטים על מגוון המסעות של מאסטר טריפ

מלאו את פרטיכם כאן ונחזור אלייך בהקדם:

יש למלא את כל השדות:

השם שלך

האימייל שלך

טלפון / נייד

או צרו עמנו קשר
נייד – 0544-502-302
משרד – 0778-110-880

נשמח להתכבד בלייק שלך:

icon-facebook icon-youtube insta google-plus

© כל הזכויות שמורות למאסטר טריפ 2015 | אין להעתיק שום חומר מהאתר ללא אישור מפורש

- Theme by Kriesi