לצד נופים יפהפיים, אטרקציות מיוחדות ואתרים מעניינים שמטיילי מאסטר טריפ פוגשים, אוכל מהווה חלק בלתי נפרד מהטיול הגיאוגרפי בטג'יקיסטן, במיוחד כשהמטבח המקומי הוא מורכב ומרתק כמו זה של הטג'יקים. במהלך הטיול תגלו את חשיבותו של הלחם, מתי נהוג לשתות תה ולמה בחתונה אוכלים פירות יבשים.
אוכל אותנטי מהווה חלק לא מבוטל מהחוויות וההנאות של טיול גיאוגרפי, ולא רק בזכות טעמים טובים. שיטות הבישול, המצרכים השונים, חלקם לא מוכרים לנו, האופן שבו מגישים את האוכל לשולחן, סדר אכילת המנות והדרך שבה אוכלים אותן, כל אלה מאפשרים להעמיק את ההיכרות עם המסורת המקומית ומחברים בין המטיילים שהגיעו מרחוק לבין המארחים המקומיים. בנוסף לארוחות יום-יומיות, אפשר ללמוד הרבה על החיים במקום שבו אתם מטיילים גם מהטקסים המיוחדים ומהקשר בינם לבין המסורת הקולינרית.
טיול ג'יפים בטג'יקיסטן עם מאסטר טריפ ייקח אתכם לאחד המקומות המרתקים במרכז אסיה. במדינה המסקרנת והיפהפייה תגלו מסורות עתיקות, אדריכלות מעניינת ונופים הרריים מרהיבים. צרפו לכל אלה את המטבח המקומי ותקבלו חוויה לכל החושים.
שורשיו של המטבח הטג'יקי נעוצים בעבר הרחוק, בימים שבהם שיירות של סוחרים חלפו בדרך המשי מהמזרח הרחוק דרך מרכז אסיה והמזרח התיכון עד לאירופה. גם כיום ניכרים במטבח המקומי טעמים שהגיעו אליו לא רק מהמדינות השכנות אלא גם מהודו, פרס (איראן של ימינו) ואפילו סין. לכך נוסף השימוש במצרכים עונתיים וזמינים, שריד מתקופת הנוודות כשאי אפשר היה לשמור על טריות המזון לאורך זמן. כל אלה תורמים לטעמים העשירים והמגוונים של המטבח הטג'יקי.
עושים כבוד ללחם
במהלך טיול גיאוגרפי בטג'יקיסטן מגלים עוד ועוד צדדים ייחודיים של המטבח המקומי. כך, למשל, החשיבות הרבה שניתנת לנון, הלחם הטג'יקי. זהו לחם שטוח, שלפני האפייה מעטרים את חלקו העליון בדוגמאות מורכבות, המעניקות לו מראה יפה במיוחד. הטג'יקים מתייחסים ללחם שלהם בכבוד רב. חשוב מאוד לא להפיל את הנון, ואם בטעות נופלת כיכר, זורקים אותה לפח או מפוררים כמאכל לציפורים. את הלחם מניחים תמיד עם הצד המעוטר כלפי מעלה, כפי שאפשר לראות בדוכני השווקים, על השולחנות הביתיים ובמסעדות. את הכיכר בוצעים ביד ולא בעזרת סכין, נהוג לאכול את הלחם כמו שהוא ללא ממרחים. על פי המסורת, גם אם מארח מקומי טרח והכין ארוחה מלאה, במקרה שהאורח הקדים והגיע לפני שהנון מוכן, המארח יתנצל בפניו על שאין אוכל בבית.
חשיבות רבה יש גם לתה. בטג'יקיסטן שותים תה ירוק ותה שחור, נהוג לשתות את התה הירוק בקיץ ואת השחור בחורף. התה מוגש חם בקנקן נאה ושותים אותו בספלונים דמויי קערות קטנות, ללא ידיות. הטג'יקים שותים תה בסיום הארוחה, בין הארוחות, ואפילו לפני האוכל. לצד התה מוגשים פירות, עוגיות, ממתקים וחלווה. יוגורט, גבינות צאן ומאכלים חלביים נוספים מוגשים כמנות פתיחה לפני הארוחה העיקרית ובארוחת בוקר לצד נון וביצה. גם מרקים מככבים על שולחן האוכל רבים מהם מכילים בשר וירקות או אטריות.
לא חוסכים בתבלינים
הטיג'יקים מרבים להשתמש בתבלינים ובעשבי תיבול בבישול. הם מתבלים את האוכל ביד נדיבה בכמון, אניס, שומר, כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק. רבות מהמנות מכילות בשר, המפורסמת שבהן היא פלוב (המוכר גם כאושפלאו או פילאף), תבשיל של אורז, ירקות ובשר מבושלים בשומן כבש, בטג'יקיסטן נהוג להוסיף לפלוב גם פירות יבשים. אכילת חזיר אסורה על פי חוקי האסלאם, אולם לצד כבש, בקר ועוף נהוג להגיש גם בשר סוסים.
הקשר בין אוכל לתרבות ולמסורת מתגלה לאורך כל הטיול בטיג'יקיסטן. בחתונות טג'יקיות – על פי המסורת המקומית, נהוג להתחתן בסתיו, אחרי עונת הקציר. זהו אירוע שמח במיוחד, שאורך כמה ימים ובמהלכו אוכלים כיד המלך. בימים הראשונים של האירוע בני המשפחה של החתן והכלה חוגגים לחוד. לאחר הטקס בני הזוג לוגמים מים ואוכלים לחם ועוגה, סמל לתחילת החיים המשותפים. עכשיו מתחילות החגיגות האמיתיות, עם מוזיקה, ריקודים והרבה מאוד אוכל, כשקרובי המשפחה והאורחים משני הצדדים מתאחדים כדי לחגוג ביחד עד אור הבוקר. ממתקים ופירות יבשים מוגשים ביד רחבה כדי להבטיח שחיי הנישואין יהיו טובים ומתוקים.
טג'יקיסטן זהו יעד עם טבע עוצר נשימה של הרי פמיר, תרבות שונה ומרתקת מאלו שאנו מכירים בעלת מורשת מפוארת ומקומיים מסקרנים ואדיבים, מסע גאוגרפי בג'יפים בטג'יקיסטן מאגד אדרנלין וחוויות מעולמות אחרים למסע קסום ועוצמתי.
צוות מאסטר טריפ יכול לספר לכם עוד המון פרטים על המסע הגאוגרפי בטג'יקיסטן, זה בדיוק הזמן לשריין לעצמכם מקום לחוויה עצומה שהולכת להיות אחד "ה"מסעות המדהימים שחוויתם.
חייגו : 0778-110-880 והצוות שלנו מוכן עם חיוך לתת לכם את מלוא הפרטים על הטיול בטג'יקיסטן.