אוזבקיסטן, מדינה במרכז אסיה, ידועה בהיסטוריה העשירה שלה, בתרבות המגוונת ובמטבח הטעים שלה. המטבח האוזבקי הוא מיזוג של קבוצות אתניות וציוויליזציות שונות, שהטביעו את חותמם על המדינה במשך מאות שנים. המטבח של הארץ מאופיין בטעמים ובניחוחות המובהקים שלו, שהם תוצאה של עשבי התיבול והתבלינים המקומיים המשמשים בתבשיליהם. הנה כמה מהמאכלים המיוחדים באוזבקיסטן שאתם תטעמו בטיול המאורגן באוזבקיסטן.
פלוב (פילף)
פלוב הוא המאכל הלאומי של אוזבקיסטן ומזון עיקרי הנצרך בכל אירוע מיוחד. זוהי מנה על בסיס אורז שמכינים עם בשר, בצל, גזר ומגוון תבלינים כמו כמון, כוסברה וזעפרן. המנה מוגשת בדרך כלל עם תוספת של סלט ולחם. הכנת פלוב היא תהליך שלוקח זמן הדורש מיומנות ומומחיות, ולכן הוא מוכן לרוב על ידי גברים.
סמסה
סמסה הוא חטיף אוזבקי פופולרי הדומה למאפה במילוי בשר. הוא עשוי מבצק בצק מתקלף הממולא בבשר טחון, בצל ותבלינים. הסמסה נאפה בטנדור (תנור אוזבקי מסורתי) עד שהיא מזהיבה ופריכה. הוא מוגש חם וניתן ליהנות ממנו כנשנוש או כארוחה עם סלט.
לגמן
לגמן הוא מאכל על בסיס אטריות שמקורו בסין והפך למאכל פופולרי במטבח האוזבקי. הוא עשוי עם אטריות ארוכות ועבות שמבושלות עם ירקות ובשר (בדרך כלל בקר או כבש). המנה מתובלת בתערובת תבלינים הכוללת כמון, צ'ילי ושום המעניקים לה טעם ייחודי.
מאנטי
מאנטי הוא סוג של כופתאות הדומה לכופתאות סיניות או מאנטי טורקי. הוא עשוי משכבה דקה של בצק שממולאת בבשר טחון, בצל ותבלינים. הכופתאות עוברות אידוי עד שהן רכות ונימוחות ומוגשות לרוב לצד שמנת חמוצה או רוטב עגבניות. Manti הוא מאכל פופולרי באוזבקיסטן וניתן למצוא אותו במסעדות וברוכלים רבים.
לפשקה
לפשקה הוא סוג לחם המהווה מרכיב עיקרי במטבח האוזבקי. הוא עשוי מקמח, מים ושמרים ונאפה בתנור טנדור. הלחם בדרך כלל שטוח ועגול, עם מראה חיצוני מעט פריך וחלק פנימי רך ונימוח. הוא מוגש לעתים קרובות עם חמאה, גבינה או דבש והוא מאכל פופולרי לארוחת בוקר.
צ'וצ'ווארה
צ'וצ'ווארה הוא סוג של כופתאות קטנות הדומה לפלמני רוסי או וונטונים סיניים. הכופתאות ממולאות בבשר טחון ובצל ומוגשים לרוב במרק צלול. צ'וצ'ווארה הוא אוכל פופולרי באוזבקיסטן והוא מוגש לעתים קרובות בחתונות ובאירועים מיוחדים אחרים.
שורפה
שורפה הוא מרק דשן שמכינים מבשר (בדרך כלל כבש או בקר), ירקות ותבלינים. המרק מתובל לרוב בכמון, שום ופלפל צ'ילי ומוגש לצד לחם. שורפה הוא מאכל מסורתי באוזבקיסטן ולעתים קרובות נהנים ממנו במהלך חודשי החורף.
חלבה
חלבה היא פינוק מתוק שפופולרי באוזבקיסטן ובחלקים אחרים של מרכז אסיה. הוא עשוי משומשום, סוכר, ולפעמים קמח, ולעיתים קרובות הוא בטעם אגוזים או תבלינים. התערובת המתוקה מתבשלת עד שנוצרת מרקם צפוף ומתפורר ולרוב מוגשת כקינוח או כנשנוש.
סומאלק
סומאלק הוא מאכל אוזבקי מסורתי שעשוי מגרגרי חיטה מונבטים. הגרגירים מבושלים במשך מספר שעות עד שהם יוצרים מרקם סמיך דמוי דייסה. המנה מוגשת לעתים קרובות בתקופת האביב כדי לחגוג את בוא העונה החדשה ומאמינים שיש לה סגולות מרפא.
לסיכום, לאוזבקיסטן יש מורשת קולינרית עשירה ומגוונת שבאה לידי ביטוי במטבח שלה. במהלך הטיול המאורגן באוזבקיסקטן תטעמו ותתענגו על מיטב המאכלים המיוחדים שמהווים שיקוף של ההיסטוריה, התרבות והמסורות של המדינה. המנות בעלות טעם, ארומטיות וייחודיות ובוודאי ישאירו רושם מתמשך על כל מי שינסה אותן. זו בהחלט עוד אחת מהדרכים בהם תחוו את התרבות הקולינרית התוססת של המדינה.
למידע על טיולים מאורגן לאוזבקיסטן לחצו כאן
או חייגו : 0778-110-880 נציגנו ממתינים לשיחתכם עם חיוך כי טיולי מאסטר טריפ זו חוויה החל משיחת הטלפון .