בגאורגיה הקולינריה לא מתוחכמת ומגישה לכם אוכל פשוט שעשוי עם המון אהבה, ממש כמו האירוח כמעט בכל מקום בגאורגיה , תפגשו אירוח חם עם קבלת פנים מאירה ואוהדת. גם כאשר תשבו לאכול במסעדה תרגישו מיד שמוגשת לכם סוג של ארוחה ביתית חמה ומנחמת.
בשווקים תוכלו לפגוש בדוכני מזון ברחוב בהם ניתן לסעוד בזול וליהנות ממגוון מטעמים מסורתיים ואותנטיים כמו חינקלי או חצ'פורי, ממתק הצ'ורצ'חלה הממכר במגוון טעמים שמשתנים מאזור לאזור. זה הזמן להניח את כל המחשבות והרצונות על דיאטה וחישוב קלוריות, במהלך המסע ג'יפים שלנו נטייל במקומות מדהימים ונחווה סדנת בישול שתשאיר לך טעם וזיכרון מגאורגיה.
הכנו לכם סקירה קצרה של המאכלים שאתם חייבים לטעום במהלך החופשה שלכם בגאורגיה.
הכנת חצ’פורי – מאפה גאורגי מתכון
חצ'פורי – יש שהעניקו לו את התואר "הבורקס הגאורגי" וגם ממנו תמצאו מגוון רחב של סוגים של המאפה. חצ'פורי אימרולי סגור ממולא במגוון של גבינות פשוטות אבל ממש טעימות. חצ'ופורי אצ'רולי שעשוי מגבינה מותכת ומוגש כסירה פתוחה עם ביצת עין נוזלית מעל.
וכמובן יש גם מגוון אפשרויות של החצ'ופרי – תוכלו לבחור אותו אפוי או אולי מטוגן , ויציעו לכם אותו עבה או דק ממש כמו בפיצה שיש את אלו שמעדיפים את הבצק העבה ויש את אלו שבעד הדק . הכל תלוי באזור בו אתם נמצאים ובמהלך מסע הג'יפים שלנו נתנסה במגוון אז "תכינו מקום" ואת חישוב הקלורית תשמרו למועד אחר…
נגוזייני – פשטידת אגוזי מלך עם פלפלים ירוקים וכוסברה, אותה תוכלו לפגוש ברחבי טיביליסי.
קשמישיאני – אם לא אכלתם מספיק בצקים אז נדאג שתטעמו גם מהעוגה העשויה מבצק עלים עם אגוזים טחונים, ציפורן וקינמון וצימוקים. העוגה מזכירה במראה את הבקלאווה ומופיע בתפריטי הקינוחים במגוון מסעדות בקווקז.
פמידוריאני – בחורף אוהבים הגאורגים להתפנק עם המרק הטיפוסי שלהם מרק עגבניות מרוסקות עם פרוסות בשר בקר. מאחר והמטבח הגאורגי מבוסס על מנות פשוטות ומשביעות גם המרק הזה הוא סוג של ארוחה מלאה. בחלק מהאזורים מוסיפים לו גם אורז ואז אין ספק שתשבעו לחלוטין.
חינקלי- זהו "כיסון" עטוף בבצק עם "עיצובים" מכל הצדדים שלו בגרסתו החלבית תמצאו אותו ממולא בגבינה או בשמנת חמוצה ובגרסתו הבשרית תמצאו אותו ממולא בבשר בקר טחון עם בצל, שום כתוש, ופטרוזיליה מסוג הניחוחות שמרחקים ממרחקים, וגם כשלא ממש רעבים הריח כבר יעשה את שלו.
טיול ג'יפים בגאורגיה לא הושלם כהלכתו אם לא טעמתם את המלוואח של הגאורגים, והקינוח שאי – אפשר בלעדיו.
לבאש – הוא סוג של מלוואח גאורגי ויש שנתנו לו את התואר "לחם מסורתי" למרות שהוא דומה יותר לפיתה. במרבית המקומות מגישים את הלבאש יחד עם קבב. ואז הלבאש עוטפת באהבה את הקבב וביחד נוצר שילוב של מאכל רחוב טעים שמשאיר בפה טעם של עוד.
צ'ורצ'חלה – הינה קינוח מסורתי שהנשים מכינות בבתיהן זהו סוג של – "נקניק אגוז" והוא זכה להיות הממתק הרשמי של גיאורגיה. במהלך המסע ג'יפים שלנו נסייר בשווקים ושם נפגוש דוכנים המציעים שפע של צ'ורצ'חלה. הממתק מופק מ – אגוזי מלך, שקדים וצימוקים שנטבלו ברפרפת ענבים. הכנתו מיוחדת להפליא – האגוזים נשזרים אחד לשני בעזרת חוטים ונתלים לייבוש על חבלים דקים. בחלק מהאזורים ניתן לראות איך הנשים מכינות אותו. זה ממתק שיהיה לכם כיף לפנק בו את הקרובים שלכם שנותרו בארץ.